Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AŞK MEDENİYETİNE YOLCULUK” 2. BASKISINI YAPTI

  AŞK MEDENİYETİNE  YOLCULUK”  2. BASKISINI  YAPTI

Türk Edebiyatında Ölüm Şiirleri Antolojisi”, Güllerimi Ver Anne” ve Termeli Yazarlar ve Şairler Ansiklopedisi” adlı kitaplarıyla tanınan Eğitimci-Yazar-Şair Ahmet Sezgin`in Aşk Medeniyetine Yolculuk” adlı deneme” kitabının 2. baskısı Etüt Yayınları`n

İki bölümden oluşan 160 sahifelik "Aşk Medeniyetine Yolculuk" isimli eserde Ahmet Sezgin`in eğitimci kimliğiyle yazar-şairlik yönünü buluşturarak özgün, akıcı, duru ve şiirsel bir üslupla kaleme aldığı kırk bir deneme yer alıyor. Yazar bu kitapta, aşk medeniyetinin kültürel ve ahlaki değerleriyle okurları bir taraftan hüzünlendirirken, diğer taraftan da umut dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

İlk baskısından farklı bir kapakla okurla buluşan eserin arka kapağında, “Aşk Medeniyetine Yolculuk” hakkında yazanlardan Baha Rahmi Özen, M. Halistin Kukul, M.Nihat Malkoç ve Ali Özkanlı isimli yazarların görüşlerine yer verilmiş.
Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni, Yazar ve Şair Ahmet Sezgin, kitabının 2. baskısıyla ilgili olarak duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Onun adıyla okuyup yazmayı, tefekkür etmeyi bahşeden Rabb`e binlerce hamdolsun. Eserimizin ilk baskısı okuyuculardan büyük bir ilgi gördü. Çeşitli gazete ve dergilerde kitap hakkında çok olumlu görüşler içeren tanıtım ve değerlendirme yazıları çıktı. Esere olan teveccühten dolayı çok mutlu oldum. Kitap hakkında çok güzel yazılar yazma yüceliğini gösteren çok değerli yazarlara, kitabımı okuyup duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaşan, bize yazma şevk ve heyecanı veren çok kıymetli eğitimci kardeşlerime, sevgili öğrencilerime, gül yürekli okurlarımıza, kitabımızı yayınlayan Etüt Yayınları`na, eseri titiz ve kaliteli bir şekilde basan Ceylan Ofset`e çok teşekkür ederim. Kita-bımız inşallah hayır ve güzelliklere vesile olur.”

Aynı zamanda Bilgi Gazetesi ve Bilgi Pınarı Dergisi yazarı Ahmet Sezgin Hocamızı biz de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.